Gepost door: -paul | 2 februari 2022

Verval

Regelmatig kom ik langs deze oude, onbewoonde boerderij bij Saint Julien de Civry. In de loop der jaren zie je het gebouw achteruit kachelen. Zo is er van de houten balustrade op het balkon niet veel meer over. En om op het balkon zelf te lopen, lijkt me ook niet zo verstandig. De moestuin, voor het huis, wordt overigens nog wel gebruikt. Dat is logisch, want een moestuin is voor de Fransman op het platteland heilig. Daar doe ik braaf aan mee.


Reacties

  1. Geweldig, die balkonleuning! ALLES is hier scheef. Als een tekening van Van Gogh…

    • Ja nu je het zegt, het zou inderdaad een Van Gogh kunnen zijn. Ware het niet dat Van Gogh in Parijs heeft gewoond en in een dorpje boven Parijs : Auvers-sur-Oise. Daarna in Arles en Saint-Rémy-de-Provence. De Brionnais ligt halverwege tussen Parijs en Arles. Neem niet aan dat hij daar herinneringen aan heeft.

  2. Haha, ik zou maar ver van t huis vandaan blijven. Met Corrie was het misschien al ingestort.

  3. Hi Paul, actually the house is beautiful and very strong. The balustrade was tooken off by the owner to replace it in oak. But in the meanwhile the owner has decided to sell it (with the wonderful barns just on the other side of the path). I visited these buildings and have some photos of them and a report of my visit. They are really wonderful and in a very good shape.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën