Gepost door: -paul | 23 april 2024

Ranglijst

La Chapelle de Mans bij Dyo met mooie echte wolken. Dat echte zeg ik erbij omdat het niet nodig was de trukendoos met wolken te gebruiken. Goed, wat lees ik in de krant? De spoorlijn TER Paray-Lyon: is een van de minst betrouwbare in Frankrijk! Volgens een ranglijst gepubliceerd door Le Parisien staat de spoorlijn die Paray-le-Monial met Lyon verbindt op de 2e plaats van de “slechtste regionale lijnen in Frankrijk”. Een podium dat niet als een verrassing komt voor de gebruikers, die gewend zijn aan herhaaldelijke vertragingen en zelfs geannuleerde reizen. Nou, dat is nogal wat. Een jaar of tien geleden was er sprake van dat de spoorlijn zou worden opgeheven. Daar is enorm tegen geprotesteerd met als resultaat dat het plan door de TER is ingetrokken. Je zou haast denken dat de TER nu bewust de service aan het saboteren is om alsnog de spoorlijn op te heffen.


Reacties

  1. Hoi, ben afgelopen zomer vanuit La Clayette naar Lyon gereisd per trein. Viel mij op hoe druk het was in die trein en was van plan dat vaker te doen . M.v.g, Michel

    • Als je ’s morgens om 10.40u in La Clayette die trein pakt dan ben je om 12.00u in het oude centrum van Lyon. Op tijd om eerst een lekker hapje te eten. Daarna kun je op je gemak van alles bekijken. Een aanrader is het  Musée Cinéma & Miniature. Om 19.00u ben je weer terug in La Clayette en heb je, zonder auto, een heerlijk dagje gehad.


geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën