Gepost door: -paul | 8 april 2021

Dramatisch

De schade van de nachtvorst valt in mijn tuin wel enigszins mee. Een tweede achtereenvolgende nacht van dramatische vorst in de Mâconnais is echter een ander verhaal. Het kwik daalde tot -5 graden in het gebied van Pouilly-Fuissé. De situatie daar is een tragedie geworden. De wijnstokken zijn voor 100% bevroren. Dat betekent dat er voor velen geen oogst zal zijn. Des te sneuer is het omdat vorig jaar eind november de overheid het besluit van INAO om de classificatie van 200 hectare Pouilly-Fuissé als Premier Cru te erkennen, gevalideerd. Dat is een primeur in de Mâconnais. Een beslissing die net op tijd komt om de oogst van 2020 nog ten goede te laten komen.


Reacties

  1. Oh wat zonde en een drama voor de wijnboeren. We zagen al dat er weer strobalen werden verbrand tussen de wijnstokken in de Bourgogne. Dan hoop je dat dat helpt……

  2. Goh wat erg voor de boeren veel onderhoud al gedaan en nu in een klap de oogst en dus inkomen weg.

  3. Zag in de krant dat men in het Rhônedal ook volop bezig was met vuurkorven. Door de rook werd er zelfs voor smog gewaarschuwd! Triest voor de wijnboeren, hoor. Wat klagen wij dan over een bevroren of verlept hortensiablaadje, hè.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën