Gepost door: -paul | 9 augustus 2019

Pas grand-chose

Ook dit jaar is het in de moestuin, vanwege de langdurige hittegolf, pas grand-chose. Mogelijk is het nog erger dan vorig jaar. Ondanks dat ik dagelijks water geef, wil het gewoon weg niet goed groeien. Aan de courgette-plant is welgeteld één exemplaar verschenen. De pompoenen en de meloenen groeien redelijk. Er komen bloemen aan die verwelken, maar geen vruchten. De artisjokken bloeien moeizaam. Die heb ik overigens niet om te eten, maar voor de sier. Kortom, kommer en kwel. Ik geef het voor dit jaar maar weer eens op.


Responses

 1. One of our artichokes in la cour died last week and the other one is still not flowering! They are in pots as we like their architectural shape….So we are worse than you! But we have poivrons verts and tomates cerises in pots too in the cour which are doing very well!! Good to have lots of rain today! Did you have any in St Germain?

  • Just some lousy drops.

 2. Dat wordt van de winter op een houtje bijten.
  prachtige foto trouwens.
  Hier pas half september regen.

 3. Hier verdeeld beeld over de moestuin, en het gekke is: de zomerse gewassen doen het het slechtst. Tomaten heel moeilijk bv. Erwten, spinazie en sla was tot eind juni dan weer heel goed. Bonen die het graag droog hebben, overleven. Pompoenen is dan weer niets, courgetten lukken aardig. .

 4. zou het zo kunnen zijn, dat je moestuin een tekort heeft aan mineralen? Ik gebruik in het voorjaar lavameel, hoornschilfers en iets geheimzinnigs dat “Bodemactivator ” heet. Verder gedroogde koemest en in de zomer patentkali. De tomaten, paprika’s, courgettes en aubergines staan in een compostbedje. Erg veel water krijgen ze niet, zeker de tomaten niet. De oogst is uitermate weelderig. Dit jaar alleen matig wat betreft sla ( gaat schieten) en peulen ( te warm). Wat de andere groenten betreft: champions league voor bietjes, wortels, pompoenen, venkel, suikermais, bonen, sojabonen. Ik heb sinds 22 jaar een volkstuin en dit seizoen is geweldig.We eten ons suf.

  • Het is nu zo dat ik de aarde in en rondom het plantgat rijkelijk met compost vul. Maar misschien dat ik het toch integraler moet aanpakken. Projectje voor volgend jaar.
   Is een extra vriezertje in de garage niks voor jullie ? Ben jaloers op jullie opbrengst.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën