Gepost door: -paul | 18 april 2018

Fladderen

Door het mooie weer laten de eerste vlinders zich zien. Nu ken ik in Amanzé een weilandje met aangrenzend een druivenperceel waar altijd koningspages en koninginnenpages te vinden zijn. En warempel  er fladderden inderdaad al een aantal koningspages. Een prachtige majestueuze vlinder. Het probleem is alleen dat gefladder. Je moet echt geduld hebben om hem te pakken te krijgen. Uiteindelijk kreeg ik in de gaten dat hij af en toe even op een bloeiende sleedoorn ging zitten. Ja en toen was het na drie kwartier dan toch raak. Dat geeft veel voldoening.


Reacties

  1. Ga jij daar echt drie kwartier voor zitten? Dan waardeer ik deze foto nog meer!

    • Moet je eens opletten hoe snel een vlinder van hot naar her rond fladdert. En dan sta je daar met op je statief de camera en de telemacro lens in de hoop dat hij ergens op gaat zitten. Dat moet dan ook nog op een afstand van een kleine twee meter, anders wordt het niks. Het is wel zo dat als hij ergens op gaat zitten, dan is de kans groot dat hij daar terugkomt.

  2. Ik heb een soort gelijke foto en wil hem je graag laten zien maar kan helaas geen foto achter laten.

  3. Het mooiste van de foto is het geduld van je, Paul.

  4. Lang geleden heb ik er eens eentje gezien, heel eventjes maar en toen was hij weg. Prachtige vlinder en zo groot. Dat is toch heel rustgevend zo tussen het groen wachten tot de vlinder in zicht komt of ervaar je ook stress?

    • Nou nee, stress is het niet. Je hoopt gewoon dat hij ergens neerstrijkt, want alleen dan kun je een foto van hem maken.

  5. Je bent een echte vlinder-paparazzi! Wat is het toch een beauty, in SSdP hadden we er heel veel op de lavendel, hier helaas (nog) niet.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën