Gepost door: -paul | 11 februari 2018

Achterstevoren

Een regendag, maar ik laat toch nog, zoals beloofd, de foto met de restanten van de sneeuw van gisteren zien. Goed, hoe wordt hier eigenlijk ten huize de krant gelezen? Daar moest ik aan denken toen de vrouw des huizes gisteren de wekelijkse zaterdageditie van de Volkskrant op haar iPad aan het downloaden was. Die krant lees ik van voor naar achter. Dat lijkt logisch. Ik begin met de column van Arnon Grunberg op de voorpagina en eindig met het laatste artikel van het magazine. Al met al doe ik er een dag of drie, vier over. Klaar en duidelijk. Nu is het bizarre, althans dat vind ik, dat de vrouw des huizes een heel andere manier van lezen heeft. Zij leest kriskras door elkaar, zeg maar meer van achteren naar voren en doet daar ook een dag of vier over. Hoe ik dat weet? Nou, ik vraag haar, na een dag of twee, bijvoorbeeld weleens wat ze vindt van de interessante column van Bert Wagendorp. Die staat redelijk in het begin van de krant. Dan zegt ze doodleuk: nee, heb ik nog niet gelezen. Kijk, dat vind ik gewoon raar. Of is het misschien zo dat, ik zal niet zeggen alle, maar toch de meeste vrouwen deze manier van lezen hebben? Het zou kunnen, want ik heb ook weleens gehoord dat vrouwen beginnen met het lezen van het laatste hoofdstuk of pagina van een boek om te kunnen vaststellen of ze het al dan niet interessant genoeg vinden om het hele boek te gaan lezen. Tja, van die dingen dus.


Reacties

  1. Ik lees elke dag de volkskrant op mijn laptop, ik pik eerst de artikels uit die me het meest interesseren daarna ga ik voor een tweede ronde als de tijd het toestaat of ik lees de artikelen later op de dag.
    Wil je alles lezen is het toch een hele berg martiaal.
    Zo zie je maar iedereen heeft zo zijn gewoontes

  2. toch maar ff gevaarlijk ijs proberen?

  3. Ook ik ga kriskras de krant door. Begin met het Magazine en dan daarin eerst het woonartikel.

  4. ik kan me voorstellen dat een krant digitaal lezen, uitnodigt tot sneller verspringen dan bij de papieren versie. Wij hebben hier de gewoonte om alles wat we interessant vinden te onderstrepen en er soms zelfs commentaar bij te schrijven.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën