Gepost door: -paul | 30 september 2015

Menu du jour

Restaurant des Voyageurs Saint Julien de Civry
Je kent ze wel die typische Franse restaurants langs de weg waarin tussen de middag de werklieden hun menu du jour eten. De hoeveelheid vrachtauto’s en busjes voor de deur is een indicatie voor de kwaliteit van het eten. Dat zit wel goed in dit Restaurant des Voyageurs in Saint Julien de Civry. De prijs voor zo’n dagmenu is overal zo’n beetje hetzelfde, zeg maar dertien euro. De werkgevers vergoeden hun werknemers voor een maaltijd ongeveer elf euro. Goed, twee weken geleden waren we naar Autun. We namen in een restaurantje in Etang sur Arroux een dagmenu voor 13,50 euro. Wat krijg je daar nu voor? Naar keuze, rood, wit of rosé een kwart liter wijn per persoon. Uiteraard ook water en een mandje stokbrood. Het voorgerecht was een charcuterie,  gevolgd door een biefstuk met frites. Dan kaas en een toetje na. Afsluitend een kopje koffie. Kan niet anders zeggen dan prima. Nou eens even rekenen. We waren in dat eetzaaltje met zijn vijftienen en iedereen nam het dagmenu. Dat is dus een omzet van totaal iets meer dan 200 euro. Er is een kok in de keuken, iemand voor de bediening en waarschijnlijk is er ook nog een barman die de wijn in karafjes schenkt. Wat zou er nu overblijven van die 200 euro? Nou, ik denk dat als het 50 euro is, dan is het veel.
GPS-coördinaten foto: 46°23’10.3″N 4°15’02.1″E

 


Responses

 1. Het eten in Frankrijk is (bijna) altijd goed!

 2. Ik krijg zo’n ONGELOOFLIJKE heimwee. Naar l’Etappe in Clermain, waar Nadine keihard de keuken in roept: ‘La salade ca marche!’

 3. I think you’re being generous in what might be left over, especially if lunch time is the important part of the day financially. The margins in these small restaurants are extremely tight – I think they struggle to survive.

 4. Ben benieuwd of jullie nu ook in het restaurant op de foto hebben gegeten. Wij zijn al een paar keer BIJNA naar binnen gegaan!

  • Ja ik heb er eens met mijn broer gegeten, maar dat is al een hele tijd geleden. Het zal toen ook wel goed geweest zijn.

 5. Etang? Dat is bijna mijn achtertuin. Heb je ook een foto van dat restaurant. Als je bedoelt dat die € 50 overblijft voor de salarissen van die 3 mensen heb je gelijk denk ik. Dat is geen vetpot. De maaltijd ook niet, hoop ik.

  • Die foto moet ik je schuldig blijven. De ingang is in een klein zijstraatje met buiten een trap omhoog.

 6. heb heel goeie heinneringen aan “le Colibri” vlak naast de snelweg Toul Langres gelegen in Bulgneville. Met samenkomst van de collega’s van VAB reisbijstand op de terugweg. Rustige parking en super eten aan de Poids lourds chauffeurs tafels.

 7. Ah,dit was dus je dringend uitje op deze mooie woensdag, volgens mij loopt zo,n restaurant niet gauw weg, maar goed, het licht zal wel de oorzaak van je snelle ritje geweest zijn.Geen punt trouwens voor ons, Bob had je niet eens gemist haha


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën