Gepost door: -paul | 26 januari 2023

Staren

Ongeveer anderhalf jaar geleden begon ik wat problemen te krijgen met het lezen. De oogarts stelde vast dat het een aandoening was van de macula en daarnaast een beginnende vorm van staar. Begonnen werd er met de behandeling van de macula, Met als gevolg dat de situatie nu stabiel is. De staar is echter slechter geworden. Alles wat ik zie is troebel. Zowel van dichtbij als ver af. Gelukkig kan ik daar door middel van een operatie aan geholpen worden. De eerste operatie is al over twee weken. In de tussentijd zullen jullie het moeten doen met kortere verhalen op het blog.


Reacties

  1. Na staaroperaties zul je een nieuw leven beginnen, Paul. Twee jaar geleden opereerde de oogarts allebei mijn ogen, daags na de operaties wist ik niet wat ik zag! Ik wist niet dat de wereld zo mooi was. Helaas echter constateerde hij deze zomer (na twee jaar) dat de klachten die ik met het rechteroog had ontwikkeld, geen na-staar is, maar maculadegeneratie. En volgens hem is daar weinig of niets aan te doen. Het schijnt dat er twee soorten van die aandoening zijn. Ook heb ik ‘cilindervormig’. Ook dat is soms lastig, bij het accomoderen van de twee ogen. Tja, ik wens je toe dat je geen braille-blog hoeft te gaan schrijven.

  2. Eerst een operatie aan het ene oog en daarna is ook de tweede aan de beurt? In ieder geval sterkte voor straks, Paul en van korte blogstukjes genieten we ook, hoor.

  3. Ja succes alvast.

  4. Sterkte Paul. Fijn dat je op mag komen draven. In de categorie ‘operatie’ valt deze, als alles gaat zoals het moet gaan, gelukkig wel mee. En je zult zo blij worden van het resultaat. Daar kun je alvast naar uitkijken.

  5. Mogelijkheid: jij dicteert je tekst aan Marjon en zij levert de foto’s. Ze heeft bewezen dat ze daar een goed oog voor heeft…….😉
    Sterkte al ast en het valt vast erg mee.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën