Gepost door: -paul | 18 augustus 2022

Aanvullen

We zijn vandaag in de Beaujolais onze wijnvoorraad gaan aanvullen bij het Domaine Christophe et Daniel Rampon in Villié Morgon. Dat is geen vervelende aangelegenheid. Je proeft wat en vraagt hoe het in de wijngaard gaat. Nou zegt Daniel, de kwaliteit is uitstekend en volgende week donderdag beginnen we met de vendanges (druivenoogst). Dat is behoorlijk vroeg toch? Dat is zo en dat komt door de achtereen volgende hittegolven. Het moet nu gaan gebeuren anders gaan ze verschrompelen.
Goed, we rijden op huis aan en passeren bovenstaande ja wat is het eigenlijk? Wat moet die klok daar op het dak? Draai eens even om zeg ik tegen Marjon, dan kunnen we het beter bekijken. Dichterbij zie je dat er tussen de spijlen van de ramen kruisen hangen. Dan moet het wel een klooster of zo zijn. Dat klopt want er komt net een non met een hond aanlopen. Een praatje is dan snel gemaakt. Het is het Monastère Sainte-Claire in Villié Morgon. Een Clarissen klooster.


Reacties

  1. Bestaat de traditie in Frankrijk ook? Eieren brengen naar de Clarissen zodat ze zouden bidden om mooi weer voor het ene of andere feest of evenement.

    • Die traditie ken ik van vroeger. De nonnen leefden in volkomen afzondering van de buitenwereld. Er was een portierster die via een luikje de eieren en worsten in ontvangst nam. Dat zal in Frankrijk ook het geval geweest zijn. Heel bijzonder dat je nu een clarisse, met een hond, buiten ontmoet waarmee je een praatje kunt maken.

  2. Wat een grappig gezicht, een non met een hond……Zo te zien op het eerste gezicht een Berner Senne. Leuke foto!


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën