Gepost door: -paul | 14 augustus 2022

Passievrucht

Vorig jaar in april heb ik een passiebloem (Passiflora caerulea) in de tuin geplant. Dit jaar in juni bloeide hij al uitbundig. Wat ik nu zie is dat er zich een vrucht heeft gevormd. Nooit eerder gezien. Het binnenste van de vrucht is eetbaar, maar dat is niet hetzelfde als lekker. Er zit maar weinig smaak aan. Dus laat ik hem mooi hangen.


Reacties

  1. Wist wel dat de passievrucht van de Passiflora afkomstig was, maar wist u dat : Er soorten Passiflora zijn, die vruchten met een zoetere (betere) smaak geven.
    Dat ze op grote schaal gekweekt worden, in onder andere Portugal voor, met name in de exotische vruchtensappen. En dat op de pakken en flessen het ook wel Maracuja worden genoemd ?
    Wat een passie voor planten moet je hebben om dat uit te zoeken ?

  2. Hi Paul. Great photos. After we talked about the fruits when you were here, did you look up the different advice on the internet? Did you eat yours? We are going to eat our one in the photo and leave another one to become shrivelled up before we take it off the plant and eat it. Then we will know which is the best advice. We will let you know. Lyn and Peter

  3. In GRIGNAN zag ik voorheen aan een gevel in La Grande Rue (bij restaurant ‘l’Eau à la Bouche’) volop de gele vruchten van de Passiflore hangen. Een prachtig gezicht. Die plant was dit jaar verdwenen. Kaalslag ook daar, helaas.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën