Gepost door: -paul | 27 maart 2022

Boompje

Bij het gemeentehuis van Saint Christophe-en-Brionnais staat een magnolia. Dat weet ik zeker. Het is een boompje van ruim twee meter hoog en de knoppen beginnen open te gaan. Nou heb ik een jaar of drie geleden, het kan ook wel vier jaar zijn, dat ik ter gelegenheid van mijn verjaardag, een kleine magnolia van vrienden heb gekregen. Ik zal geen namen noemen. Dat boompje van nog geen meter hoog heb ik in de tuin geplant. Het ding weigert het echter om te gaan groeien, want hij komt nog steeds niet boven een meter uit. Ondanks dat ik hem wel regelmatig wat mest geef. Dan vraag je je toch af, ligt het nou aan mij of aan het boompje.


Reacties

 1. Ik zal in Mei, als we weer mogen komen, even een pittig gesprek aangaan met jouw Magnolia ! Misschien heeft zij gewoon wat aansporing nodig !

  • Aha, misschien ben jij wel een magnoliafluisteraar. Ben zeer benieuwd of het jou gaat lukken.

 2. Hoi, dat is een vraag waar ik ook mee zit. Sommige planten zijn niet bij te houden maar sommige zijn in vele jaren nauwelijks gegroeid. 1 daarvan een Camelia Japonica is nu na een jaar of 5, 6 eindelijk wat groter geworden. Maar mijn bananenplant schiet totaal niet op. Misschien komt dit bij meer mensen bekend voor?

  • Hetzelfde heb ik met een Rhododendron. Staat al meer dan 15 jaar in de tuin. Hij bloeit wel, maar groeien doet hij niet.

   • Planten zijn soms net mensen, waar de één ook harder groeit dan de ander !
    Maar vaak zit het probleem niet in de plant maar onder of in de grond.
    Om te groeien heeft een plant wortels nodig, hoe meer (gezonde) wortels hoe beter de groei. Dus de grond rond en onder de kluit verbeteren, losmaken en organische materiaal (compost) er door mengen, zou moeten helpen.

    • Bedankt voor de tip, daar ga ik de volgende keer wat mee doen. Heeft een dikke kleilaag nog invloed op de wortelgroei? Mvg, Michel


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën