Gepost door: -paul | 15 februari 2022

Huisnummer

Een of meerdere onverlaten hebben in Vareilles enkele straatnaambordjes en huisnummers gestolen. Daar zit de gemeente behoorlijk mee in hun maag. Die bordjes zijn namelijk gloednieuw en dat is een kostbare aangelegenheid geweest. Ben eens even gaan kijken bij het huis van Fred en Rietje en ik kan ze geruststellen. Het huisnummer hangt er nog en bij het begin van de weg staat ook nog het straatnaambord. Tjongejonge, je vraagt je toch werkelijk af wat de lol is om die dingen te jatten.


Reacties

  1. Snelle actie Paul, bedankt

  2. De huisnummers is inderdaad ook wennen, zeker als je een kaart schrijft (niemand van onze vrienden in het dorp heeft zijn adreswijziging doorgegeven, dus we gebruiken nog de oude lieu-dits), maar bij ons in het dorp zijn de adressen er alleen maar verwarrender op geworden. Impasse waar het een gewone weg is (gevolg, de besteldiensten vinden het werkelijk niet), hele gekke namen die je niet kunt thuiswijzen, of namen die helemaal niet kloppen: route de Matour, terwijl je naar St. Bonnet rijdt. Het is me allemaal wat. Denk dat er nog wat tijd over gaat voor iedereen het nieuwe systeem heeft overgenomen.

    • Een goede invoering van straatnamen en huisnummers heeft ook te maken met de competentie van het gemeentebestuur. Dat verschilt nogal per gemeente.

      • Nou, laat onze burgemeester het niet horen. Hij kreeg de erfenis van de vorige… Bij ons wilden ze nogal inventief zijn. Zo hebben we dus ook een rue de l’Alambic. Overigens, in belgië gebruiken wij in ons dorp ook nog gewoon de gehuchtnamen als straatnaam, met totaal onlogische nummers overigens. En in mijn geboortedorp zijn voor een snelweg ook een aantal huizen afgebroken, o.a. mijn geboortehuis, en de hoeve van de buren, en samen met de huizen verdwenen de nummers. De straat begint dus gewoon met nummer 5. Al de rest zoek je nu tevergeefs. Het heeft wel wat: de ouden kunnen nu nog vertellen waar vroeger huizen stonden. Zo ontstaat geschiedenis. Valt best mee te leven.

  3. Je kunt huizen een naam geven, hier heel gewoon en de post weet waar hij zijn moet..


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën