Gepost door: -paul | 9 september 2021

Poterne

Wat is een poterne? Wikipedia zegt er het volgende over: ‘Een poterne is, historisch gezien, een secundaire deur of poort, met name in een fortificatie, zoals een stadsmuur of vliesgevel van een kasteel. Poternes bevonden zich vaak op een verborgen locatie, zodat de bewoners onopvallend naar binnen of naar buiten konden komen’. Op de foto zie je de geheime toegangsdeur in de stadsmuur van Semur en Brionnais. Aan de overkant op de heuvel woont PietB. in zijn résidence secondaire. Interessant is dat in Frankrijk 37.352 Nederlanders permanent wonen. Dat zijn dus mensen die in Frankrijk hun résidence principale hebben. Overwinteraars en bezitters van tweede (vakantie) huizen zitten daar dus niet bij. Hoe is dat in Spanje? Er staan daar 46.735 Nederlanders ingeschreven als zijnde woonachtig. Vooruit nog eentje: per 1 januari 2017 woonden 8.200 Nederlanders in Italië.


Reacties

  1. Je hebt je weer uitbundig op de wetenschap geworpen, dank je wel. Van jou leer ik nog wel ns wat haha

  2. Wij Nederlanders vormen dus maar een heel klein, uiterst select groepje in Italië. Ik wist niet dat het er maar zo weinig waren.

  3. 46.735 Lijkt mij erg weinig ik woon hier 24 jaar en elk jaar kwamen er wel een paar bij, de laatste 10 jaar is kwam het in een stroomversnelling ook veel Duitsers en Engelse zijn hier permanent komen wonen.

    • Elk jaar gaan ook Nederlanders weer terug of komen te overlijden. Kortom dat getal van 46.735 is niet heilig, maar is wel een indicatie van hoeveel Nederlanders er in Spanje permanent wonen. Dat staat los van het aantal Engelsen of Duitsers.

  4. 40 jaar geleden kwamen er ca 5-600 Nederlander hier wonen. Voornamelijk boeren. Hoeveel er vandaag de dag wonen weet ik niet, maar er komen er elke dag meer.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën