Gepost door: -paul | 9 augustus 2021

Boosdoeners

Nog niet zolang geleden zei ik al dat de oude kersenbomen hun bladeren beginnen te verliezen. Het wordt steeds erger en ik vrees het ergste. En dat gebeurt niet alleen bij mij. Ik zie het bij meer bomen in het dorp. De hittegolven van de laatste jaren zijn waarschijnlijk de boosdoeners. De oude bomen hebben de puf niet meer om dat te kunnen behappen.


Reacties

  1. Oh wat jammer, het is zo’n prachtige parasol waaronder het heerlijk zitten is.
    Misschien komt het door alle nattigheid van dit jaar. Onze malus heeft ook veel blad verloren, schimmel is de boosdoener.

  2. Flink terug snoeien is mijn advies.

  3. Vandaag kwam het eerste van de vier klima rapporten. Het ziet er ernstig uit!

  4. Kersenbomen zijn erg gevoelig voor droogte zegt de buurman. Voor zover wij kunnen zien zijn 8 kersenbomen gesneuveld sinds 2003. De windhoos van een paar weken geleden legde de laatste 2 plat.

  5. Die twee hoogstam kersenbomen van mij staan er misschien al wel 40 jaar. Ze hebben niet het eeuwige leven. Misschien dat de vorst in de lente de doodsklap is geweest. Ik wacht nog even om te kijken wat ze in de komende lente gaan doen. In ieder geval zullen ze dan vooraf nog gesnoeid moeten worden.

  6. In mijn boomgaard hebben de bomen het ook zwaar. hele oude appel en perenbomen, een walnoot zijn afgelopen jaren tegen de vlakte gegaan en de komende jaren gaan er nog meer. Ze zijn al lang voorbij hun productieve jaren maar ik vind ze zou oud mooi om te zien en ik vind, op muizen en wespen na, moeilijk dat wat leeft dood te maken. Mijn kersenbomen laten al jaren vanaf juni de bladeren vallen. Volgens de buren is een schimmel de boosdoener.

  7. Er zijn al heel wat mogelijke oorzaken gegeven. Binnenkort komt een neef een weekje op bezoek. Hij is hovenier en ik hoop dat hij de wijsheid in pacht heeft.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën