Gepost door: -paul | 3 mei 2021

Oog voor detail

Wekelijks maakt Wieteke van Zeil de serie Oog voor Detail in Volkskrant Magazine. Door het proces van kijken naar details centraal te stellen, ontdekte ze nog meer hoe kunstenaars vaak al honderden jaren geleden zagen wat ons nu geregeld nog ontgaat. Dat wil ik op mijn manier ook eens proberen. Te beginnen met bovenstaande detail-foto. Een weelderig bloeiende wisteria over een muur bij de kerk van Varenne l’Arconce. Daar ben ik behoorlijk jaloers op, want mijn blauwe regen is door vorst, qua bloei, ten onder gegaan. Er zullen misschien nog wat bloemen aankomen, maar veel zullen het er niet meer worden. Jammer.
Dan nu hieronder de totaalfoto. Ja daarop zijn, naast de blauwe regen, nog een heleboel andere dingen te zien. Je ogen zullen in een cirkelbeweging de foto opnemen. Dat is heel anders bij de detail-foto.


Reacties

  1. Ik lees altijd graag Oog voor detail. Van jou kan ik alleen maar zeggen dat niet veel jou ontgaat! Zodra je gewend bent om goed naar dingen te kijken wordt t gewoonste voorwerp een bijzonderheid…..

    • Dankjewel Gon. Het is inderdaad een kwestie van leren om goed te kijken, dan komt, met toch nog alle twijfel, de rest meestal vanzelf.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën