Gepost door: -paul | 25 april 2021

PlantNet

Volgens PlantNet moeten die gele bloemen in de wijngaard van Amanzé van de herik (Sinapis arvensis) zijn. Ik geloof het maar al te graag. Ondanks dat de foto met de iPhone niet echt geweldig is, komt de herik er toch als beste uit. Dat laat ook links de macrofoto zien die ik vanmiddag nog maakte.


Reacties

  1. Ja Paul, ik denk dat het herik is. Altijd lastig die trosbloemigen. Raapzaad en koolzaad lijken ook op het oog zo op elkaar. Maar fijn dat PantNet ons uit de brand heeft geholpen haha. Wat betreft “Obsidentify” heb ik af en toe mijn twijfels over de app. Ik had een foto van een hond van een vriend en die werd gedetermineerd als Schotse Hooglander ………..😱😆

  2. The “sinapis arvensis” is called in French the “moutarde des champs”. It’s used as a green manure : in addition to some good points similar to garlic (agains bacteria for example), it grows very quickly and deep, so prevents other weeds from growing (so no weeding) and lets the ground loose. And, cherry on the cake, it attracts bees enourmously.
    For long, it has been considered as “bad grass” !

  3. Grappig om te lezen. In het Fins is mosterd namelijk sinappi , dus ik denk goh: klinkt als ….. mosterd, moutarde. Had ik je toch zo maar kunnen vertellen dat het daar iets mee te maken heeft. Wahaha heerlijk al dat geel.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën