Gepost door: -paul | 12 februari 2021

Houthaler

Vanmiddag dan toch nog sneeuw. Dat zal misschien de laatste van deze winter zijn. Zondag gaat het dooien. Door de harde wind is het nu nog vrij koud. Voor de open haard moet ik uit de houtschuur regelmatig hout halen om hem aan de praat te houden.
Zoals al in meerdere departementen is gebeurd, heeft nu ook de prefectuur van Saône-et-Loire afgelopen woensdagochtend aangekondigd dat het de mogelijkheid heeft geopend om overeenkomsten te sluiten om tijdens de lunch restaurants te heropenen voor ambachtslieden, bouwvakkers e.d. Concreet moet dit ondertekend worden tussen een bedrijf en een of meer restauranthouders. Het is een beetje omslachtig, maar het had ook wel wat eerder mogen gebeuren. Traditioneel is Frankrijk een land waar de werknemers buitenshuis de lunch gebruiken, met een vergoeding van de baas.


Responses

  1. Is dat nog verhoogd de laatste tijd? Ik dacht zo rond 11 a 12 euro… menu du jour.

    • Het is nu zoiets van 13 euro denk ik.

  2. voor ons was het altijd vaste prik tijdens de vakantie een of twee keer aanschuiven voor het menu du jour in een chauffeurs cafe.
    Dan leer je pas Frankrijk kennen


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën