Gepost door: -paul | 8 januari 2021

Dufoux

Het Château van Saint Julien de Jonzy. Door die scheve bomen aan de linkerkant lijkt het net alsof het kasteel niet horizontaal staat.
Het trieste nieuws in La Clayette is dat gisteren de beroemde chocolatier Bernard Dufoux op 83-jarige leeftijd overleden is. Acht jaar geleden schreef ik het volgende over hem: “Elke dag staat Bernard in zijn chocolaterie in La Clayette. Hij behoort al jaren tot de beste chocolatiers van Frankrijk. En dat verbaast me niets, want als je zijn chocola proeft, dan… dan proef je chocola die je nog nooit geproefd hebt, zo lekker.  Ook verbaast het me niets, dat zijn chocola, zacht uitgedrukt, bepaald niet goedkoop is. Maar zo af en toe moet er gewoon gezondigd worden. Als je dan de winkel binnenkomt, kent hij je, krijg je een hand van hem en vraagt hij hoe het met je gaat. Kijk, dat is heel aardig van hem en dan kost het je al helemaal geen moeite om met een doosje van 375g  chocolats noir, voor vijfentwintig Euro, de deur weer uit te gaan”.
Een ontzettend aardige man die La Clayette op de kaart heeft gezet. We zullen hem missen.

Bernard Dufoux 22/03/2008

Reacties

  1. Aw, blijft de zaak wel bestaan nu hij er niet meer is?? Dat hoop ik wel voor jullie, af en toe een uitspattinkje doet een mens goed!

  2. Wat een klap voor jullie. Ook wij gaan de heerlijkste chocolade uit La Clayette missen😢Wij hadden nog een klein stukje staan. We genieten nu extra hiervan.

  3. De winkel blijft wel open hoor.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën