Gepost door: -paul | 1 januari 2021

Nepperd

Een foto liegt niet? Nou, dat kan wel! Met een foto bewerkingsprogramma valt er heel wat te veranderen. Neem bijvoorbeeld bovenstaande foto. Als je kritisch kijkt, dan klopt er iets niet met de schaduwen ten opzichte van de wolken. Ook heb je misschien het idee dat je die foto ergens van kent. En dat is ook zo. Gisteren liet ik namelijk onderstaande foto zien. Dat is een originele foto die weliswaar een beetje bewerkt is, maar toch redelijk in de buurt komt van de werkelijkheid. De wolken maken het wel erg somber, dus gebruik ik een wolken-sjabloon van het Luminar-AI programma. Klikken, even wachten en klaar. Echt waar, ik hoef zelf niets te doen. Die bewerking noemt men Artificiële Intelligentie. Het zal vast wel eens een aardig effect geven, maar ik denk niet dat ik het programma heel veel zal gebruiken.


Responses

  1. Blauw of niet, ik hoop van harte dat de lucht zal opklaren in dit komende jaar! Jullie mooie momenten gewenst en ik geniet vrijwel dagelijks van je mooie foto’s , bewerkt of niet, maar ze blijven me boeien en geven weer even het Franse gevoel aan ons/mij terug.

  2. wat ik me afvraag is: wat is de lol van fotograferen nog als je vanachter je bureau met een klik een nieuwe foto kunt laten produceren.
    Wat wordt er dan nog van je eigen vakmanschap gevraagd? Vind je zo’n foto nog een eigen creatie? Wat is het verschil tussen het optimaliseren van een foto of er door het computerprogramma een nieuwe foto van te laten maken? Hoe meer ik erover nadenk hoe moeilijker ik het vind

    • De ‘waarheid’ zal in het midden liggen en dat is het optimaliseren van een foto. Ik ben een groot bewonderaar van de landschap fotograaf Saskia Boelsums Je krijgt als kijker het gevoel dat er een woeste stormwind over het land brult, ijskoude hagel in je gezicht striemt, dat er verzengende lichtstralen vanuit de wolken naar de aarde bliksemen. Daarbij houdt ze zich niet aan wat er volgens de gangbare opvattingen wel of niet hoort. Het maakt haar niet uit welke techniek ervoor nodig is, als het eindresultaat maar wordt zoals zij het hebben wil. Alles is geoorloofd.

  3. Bijzondere foto’s, mooi!!! Heb even bij Saskia Boelsums gekeken, PRACHTIG !!!


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën