Gepost door: -paul | 18 december 2020

Mistbanken

Met gewone egale mist kan ik niet zo veel, maar met mistbanken des te meer. Daar heb ik lang op moeten wachten en vandaag was het dan eens goed raak. De blogfoto is om 11.00 uur gemaakt in het gehucht Orval bij Oyé en de nieuwe kopfoto om 17.00 uur vanuit ons atelier bij ondergaande zon. Nou werk ik al een aantal maanden met de nieuwe WordPress Gutenberg editor. Dat is het programma waarmee je de dagelijkse blogjes maakt. Tijd, denk ik, om eens te evalueren. Kijk, ik heb het voordeel dat ik redelijk uit de voeten kan met computertaal. Maar ik vermoed dat een beginner met die Gutenberg hopeloos in de stress zal raken om te ontdekken hoe het allemaal werkt. Dat is haast niet te doen. WordPress zou daarom een wat vriendelijker programma voor ‘beginners’ mogelijk moeten maken met bijvoorbeeld Wysiwyg. Dat is een acroniem voor What you see is what you get of in het Nederlands: wat je ziet is wat je krijgt. De term wordt gebruikt voor computerprogramma’s en betekent dat je direct op het beeldscherm ziet hoe het resultaat eruit komt te zien, inclusief alle opmaak: vet, letterafmeting etc. Daar zou meneer WordPress heel veel mensen een groot plezier mee doen.


Responses

  1. Mooie foto’s Paul. Helemaal eens met jouw verzoek aan meneer WordPress. Ik hou het voorlopig op de classic methode.

  2. Wat een kanjer van een kopfoto! En de foto van de mist doet me meteen denken aan het uitzicht vanaf ons terras op St.Leger sur Dheune! Mooie herinneringen dus……..

  3. Ben altijd als de dood dat WP weer iets verandert. Ik weet niet eens via welk systeem ik blog. Zolang ik me kan redden vind ik het prima.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën