Gepost door: -paul | 4 december 2020

Opknapper

De ondergang van het Franse platte land, dat is niet wat ik wil laten zien met mijn foto’s van oude, noem het nostalgische huizen en boerenerven in de Brionnais. Altijd ben ik op zoek naar zoiets als op bovenstaande foto. Ik zou ook een foto kunnen maken van een pico bello gerestaureerd oud huis. Daar kijk je dan even naar, zegt van mooi en dan heb je het wel gezien. Niet te vergelijken met deze foto. Daar kan ik lang naar kijken en fantaseren hoe het bijvoorbeeld opgeknapt zou kunnen worden. Van die dingen, dat verveelt nooit.


Reacties

  1. Nee, verveelt echt nooit, en dan denk ik dikwijls: “als muren konden spreken”

  2. Zet ook mijn fantasie altijd aan de gang.

  3. blijf aub die prachtige foto”s maken van die oude huizen. Ik kijk nog bijna dagelijks naar je prachtige foto van 10 augustus. Maar die van gisteren gaf me een beeld van het jammerlijke verval dat overal op het platte land in Frankrijk te zien is. Het is net of het pandje met de armen omhoog staat en roept “help me toch, nu het nog kan”. Gelukkig wordt er ook nog veel wel hersteld maar dat zijn vaak de kerken of kapellen. Op you tube zie je zelfs filmpjes van hele verlate dorpen die niet meer opgeknapt worden. Dat gaat me dan zeer aan het hart.

  4. Mijn fantasie gaat hier ook mee aan de haal. Luiken een mooie kleur en bloemen op het terras. Zo kun je heel lang dromen. Beter dan die “goudkust” nieuwe huizen die ze tegenwoordig prefab neerzetten. Een doorn in het oog en een vlag op een modderschuit,vaak aan de rand van prachtige oude dorpjes, brrrrrrr

  5. In de meeste Franse dorpen is de Bourg (het centrum) beschermd. Daar mogen geen nieuwe huizen gebouwd worden. Daarom staan de nieuwe huizen aan de rand van het dorp. Je moet je realiseren dat gerestaureerde of nog te restaureren oude huizen voor veel (jonge) mensen onbetaalbaar zijn. Nieuwe huizen zijn dat niet. Mooi is inderdaad anders, maar ik heb er wel begrip voor.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën