Gepost door: -paul | 2 november 2020

Prunus spinosa

Het is de tijd van de sleedoorn pruimpjes. Het schijnt dat ze pas lekker worden als de vorst eroverheen geweest is. Nou dat kan nog wel even duren want vandaag was het weer 20°C. Maar je kunt de vruchten ook een nacht of twee in de diepvriezer leggen. Zelf heb ik er nog nooit jam van gemaakt. Gewoon omdat ik het idee heb dat de smaak nogal wrang is. Zal toch eens kijken of ik er misschien een chutney van kan maken.


Responses

  1. Je kunt ze op alcohol zetten voor een likeur. Eerst in de vriezer. Smaak is zuur wrang, vrees voor je chutney

    • Je hebt denk ik gelijk. Ik begin er niet aan. Laat ze maar voor de vogels.

  2. I used to make sloe gin every year. You need to put some sugar, gin and the sloes into a bottle and leave it until Christmas. Delicious! Beware using in jam etc. because they have a very hard kernel, which is very small and likely to break teeth if you are not aware of them.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën