Gepost door: -paul | 8 oktober 2020

Beperking

Op verzoek van de inwoners van Saint Germain-en-Brionnais heeft de gemeenteraad, in overleg met de departementale richting van wegen en infrastructuren, besloten om drie beperkingszones in te stellen tot 50 km/u. Normaal mocht je hier 80 km/u rijden en dat was toch echt veel te gevaarlijk. Zo heb ik eens het uitgebroken varken van Céline en Anthony moeten redden. Dat is trouwens niet César van de buren op de bovenste foto. Die kan namelijk, vanwege de schrikdraad, onmogelijk uitbreken.


Responses

 1. Nee die krijgt dan een extra opdoffer door die ringen in zijn neus! Is hij/zij alleen? Of toch een leuk gezelschap van andere knorretjes?

  • Ja daar heb je wel een puntje. César heeft geen gezelschap van een ander Knorretje. Wel van Pedro, maar dat is een ezel.

   • Jammer voor Cesar, varkens zijn zulke groepsdieren,daar kan Pedro niet veel aan bijdragen lijkt me. Gaat Cesar nog ” in de pot”?

 2. Lang, heel lang geleden dat ik nog een varken in de natuur gezien heb. Vroeger zag ik regelmatig varkens in de weide. Die zitten nu allemaal opgesloten in varkensfabrieken(zoals ik ze noem). Daarom smaakt het vlees echt niet meer zo lekker. En 50km/uur vind ik echt snel genoeg op landelijke wegen.

 3. Toch jammer zo’n extra verkeersbord in de straat. Hier in Nederland zien we vaak door de borden het bos niet meer😢

  • Jammer dat het moet, maar dat gerace moet maar eens afgelopen zijn. Er fietsen en spelen hier ook kinderen.
   Men blijft overigens te hard rijden. Het wordt tijd dat de gendarmen een aantal bekeuringen gaan uitdelen. Dan is het snel afgelopen.
   Zo is er een paar jaar geleden in Changy-Tourny aan de D985 een snelheidsbeperking ingegaan van 70 naar 50 km/u. De eerste die een bekeuring daar kreeg was de burgemeester van het dorp. Blijkbaar moet je eerst even wennen aan zo’n bord.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën