Gepost door: -paul | 3 september 2020

Grijze boom

Laatst reden we naar Ballore en zagen in een weiland, vanuit de auto, deze grote boom staan. Goed, je rijdt verder, maar die boom blijft in je hoofd zitten. Met name bij de vrouw des huizes. De boom doet haar denken aan een schilderij van Piet Mondriaan. Het hangt in het Kunstmuseum Den Haag en heeft als titel: De grijze boom. Mondriaan schilderde het in 1911. Vanmiddag ben ik teruggereden naar die boom om er een foto van te maken. De kleuren heb ik wat afgezwakt om het contrast met het schilderij minder groot te maken. Als je nu naar de foto en het schilderij (klik) kijkt, dan zie je een treffende gelijkenis.


Reacties

  1. Dit doet mij denken aan de plek waar Vincent van Gogh zijn allerlaatste schilderij Boomwortels maakte, welke plek na 130 jaar het afgelopen jaar werd ontdekt in het Franse dorpje Auvers-sur-Oise. Wie weet weer een vergelijkbare ontdekking.

  2. Prachtig, zowel het schilderij als de foto. Ben dol op die periode van Mondriaan , maar zijn begin vind ik het allermooist. Prachtig dat je de kleur van de foto iets hebt afgezwakt 👍


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën