Gepost door: -paul | 17 augustus 2020

Boemeltje

Het treinstationnetje van Chauffailles. Gelukkig staat die naam er volledig op, want ik was me aan het concentreren op de binnenkomst van de trein. Anders had er misschien AUFFAILLES gestaan en probeer dan maar eens uit te zoeken waar het precies ligt. Die trein is een TER-trein en dat is een afkorting voor Transport Express Régional, de merknaam die door de nationale spoorwegmaatschappij SNCF wordt gebruikt voor personenvervoer per spoor over middellange afstand in een bestuurlijke regio van Frankrijk. Zeg maar een boemeltje. Met dat boemeltje ben je vanuit La Clayette binnen vijf kwartier in hartje centrum van Lyon. Dat doen we meestal een paar keer per jaar. Het is er dit jaar nog niet van gekomen. Door al die corona toestanden wil ik namelijk zo min mogelijk risico op besmetting lopen. Het lijkt me verstandiger om eerst te wachten op het beschikbaar komen van een werkzaam vaccin. Lyon loopt vooralsnog niet weg.


Responses

  1. Nee Paul, zoek die drukte maar niet op. Die anderhalve meter is nergens te handhaven in een stad. Wel een mooie stad Lyon, later kun je weer lekker gaan eten bij Brasserie Bocuse, met de mooie servetten haha

    • In Frankrijk is het niet anderhalve maar een meter afstand. Dat maakt het nog trickier.

      • Na 2 weken Frankrijk me vandaag in de plaatselijke AH begeven. Dat vond ik toch echt weer een uitdaging! Geen mondmasker en die 1,5 meter is toch echt korter dan de meter in Frankrijk!
        Blijft tobben met dat covid-19. Hoop dat jullie op korte termijn wel weer naar Lyon kunnen!


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën