Gepost door: -paul | 15 augustus 2020

Spaanse vlag

Het is droevig gesteld met het aantal soorten vlinders die nog te zien zijn. Maar om het vlinderseizoen nu al voor gesloten te verklaren, dat gaat me te ver. Want vandaag zag ik dan toch nog op de laurier een Spaanse vlag (Euplagia quadripunctaria). Een moeilijke vlinder om te fotograferen. Meestal kun je zijn rode vleugels niet zien, want als hij gaat zitten, dan klapt hij zijn zwart gele bovenvleugels direct dicht en dan kun je wachten totdat je een ons weegt. Een paar jaar geleden lukte het wel op een lavendel. Dan kun je goed zien hoe mooi die vlinder wel niet is. Onbegrijpelijk is het wel waarom hij Spaanse vlag genoemd wordt. Het zal toch niet omdat hij veel in Spanje te zien valt ?


Reacties

 1. Verleden week heb ik zo’n Spaanse vlag gezien.Ben wel een uurtje bezig geweest met opzoeken wat soort vlinder het was. Tot ik heel toevallig een tv programma zag waarin deze vlinder voor kwam. De reden dat ik hem niet kon vinden was dat het een nachtvlinder is en ik gezocht heb onder dagvlinders. En nu heel toevallig zie ik hem hier bij jou voorbij komen.

 2. Altijd zo verrassend als je die rode kleur ineens gewaar wordt. Eigenlijk is de kolibrievlinder ook een dagactieve nachtvlinder en die heb ik nu (hoera) weer deze week op de budleya.

  • De kolibrievlinders zie ik normaal het hele seizoen, van voorjaar tot en met najaar. Maar ik zie ze nu niet meer.

   • Nee want die zitten dus nu bij mij 😆

    • Had al zo’n donkerbruin vermoeden.

 3. En laatst in Ballore had je hem voor mij geïdentificeerd.

 4. Ik ken `m niet, heeft ie al die blaadjes half opgegeten?

  • Nee die blaadjes zijn half opgegeten door luizen.

 5. Nog even over de opgegeten blaadjes als je goed kijkt en wat fantasie gebruikt zie je in het linkse blaadje een kabouter die naar beneden loopt benieuwd of je het ook ziet het komt net achter de linker vleugel te voorschijn.

  • Ja ik zie hem !


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën