Gepost door: -paul | 25 juli 2020

Beschutting

‘Bomen voor koeien’ was de titel van een Nederlandse actie met als doel het planten van bomen in weilanden. De actie was onderdeel van het streven naar een natuurlijk en diervriendelijk platteland, waar vee een schuilplaats heeft als de zon fel schijnt, als het hevig regent of als het stormt. De actie startte in 2000 en werd in 2008 afgesloten. En is in 2018 weer opgestart (bron: Wikipedia).
In Frankrijk is zo’n actie niet nodig. Elke boer zorgt er voor dat er in en rondom zijn weilanden voldoende bomen staan om zijn koeien beschutting te geven, met name tegen de felle zon. Groter probleem is de laatste jaren de droogte. Met trekkers moet er nu alweer voor hun koeien water gehaald worden uit de Loire. Dat is vanuit de Brionnais best wel een eind rijden.


Reacties

  1. Die droogte wordt echt een probleem. Ook hier .Vannacht gaat er veel regen vallen en die is heel erg welkom.

  2. Ja kale boel hier, wat een weelde die mooie grote bomen. Maar inderdaad wel droog gras op de voorgrond. Het onkruid doet het t best zoals altijd.

  3. Hier (Spanje) ook droog maar dat is het al eeuwen zo geweest en men kan er goed mee omgaan overal zijn meren waar voor jaren water in zit , fruitboeren hebben een irrigatie systeem voor hun Mango en Avocado boomgaarden veel boeren hebben zelf grote tanks vol water. Goed geregeld.

    • Het er nog mee leren omgaan met die droogte, dat zullen we in Frankrijk nog moeten leren.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën