Gepost door: -paul | 20 juli 2020

Bakkerijtje

In het gehucht Lavaux bij Dyo opent morgen voor het eerst de deur van dit leuke bakkerijtje. Le Fournil de Lavaux. Ambachtelijk biologisch brood gebakken in een broodoven en gestookt op hout. Verkoop uitsluitend op bestelling een dag van tevoren. Nu wil het toeval dat Emelie en Arend bijna twee jaar geleden hun vakantiehuis in Dyo razendsnel hebben kunnen verkopen. De koper wilde namelijk coûte que coûte hun huis kopen omdat hij razend enthousiast was over de four à pain. Hij zag het helemaal zitten om met die oven iets te gaan doen. Et voilà, dit is het dus geworden.


Responses

  1. Dat wordt smullen voor jullie! Of is het te ver om elke dag daar je brood te gaan kopen? Het pand is al een pareltje op zich.

    • Het ligt een beetje afgelegen. Voor ons is het makkelijker om naar de bakker in Saint Julien de Civry te gaan.

  2. Leuk Paul om dit te zien. Wij volgden het hele bouwproces al via Instagram. Deze four a pain werd door onze kinderen destijds als pizza oven gebruikt. De schep, die wij van hen gekregen hebben en die wij hebben achtergelaten heeft Benoit nu gebruikt in het vignet!! Maar over de toegangsdeur valt te twisten, vast handig, maar te groot in het geheel, waardoor de verhoudingen niet meer zo kloppen, maar ja over smaak valt eigenlijk niet te twisten, toch? Hopelijk is er een markt voor zijn biologisch brood op bestelling. Hij vertelde, dat hij ook op markten wil gaan staan. Hoe dan ook een mooie aanwinst voor het dorp.

    • Ja die misschien iets te grote deur viel me ook al op. De foto is gemaakt met een groothoek lens, waardoor dat beeld nog iets versterkt wordt.

  3. net een peperkoekenhuisje

  4. De Engelsen zouden dit “ quirky “ noemen. Wat een geweldig geval, zo n bakkerijtje. Toch eens gaan bekijken als we weer in de buurt zijn 😊


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën