Gepost door: -paul | 15 juli 2020

Spuugflesje

Op een farmaceutenreünie heb ik vorig jaar een van deze twee flesjes laten rondgaan met de vraag van wat dat eigenlijk voor een flesje is. Niemand wist het mij te vertellen. Laat ik het dan maar zeggen. Het is een crachoir de poche, een zakkwispedoor, een spuugflesje. Heel vroeger te koop in een apotheek.
Goed, het zal duidelijk zijn dat de wijnsector door de corona virusuitbraak zeer hard geraakt wordt. Dat is vooral onder wijnbedrijven die duurdere wijnen maken het geval. Veel mensen ontdekken dat er goede wijnen voor redelijke prijzen te koop zijn. De afgelopen maanden is in Frankrijk de verkoop van bag-in-box gestegen met 40%. Witte wijn, zowel in bag-in-box als in flessen, koop ik meestal in de Cave de Charnay-Lès-MâconPrima kwaliteit prijs verhouding en je kunt er gewoon alles proeven. Nou was ik er laatst en je kon nog wel proeven, maar de spuugbakken waren afgesloten. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Als iedereen boven die bakken staat te spugen, dan is dat heel fijn voor het coronavirus. Volgende keer neem ik een van mijn eigen spuugflesjes mee. Dat zou trouwens wel eens een trend kunnen worden.


Reacties

 1. Je zou misschien wel eens gelijk kunnen krijgen. Misschien een gat in de markt?

  • Ik denk dat het bij proeverijen zeker gaat gebeuren. Het is niet vol te houden om alles door te slikken.

   • Projectje: Gat in de markt Bernadette
    Hoe meer je wil proeven, des te groter moet je spuugflesje zijn, of een spuugflesje voor rood- wit- en rosé met en zonder bubbels? dus minimaal 6 per persoon is aan te raden, voor de +
    “spuugkleurzuiverheid”…
    Voor de corona veiligheid: verschillende inspuug vormen bv één voor de grote-, een voor de bescheiden mond, één voor botoxlippen etc.??


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën