Gepost door: -paul | 26 juni 2020

Route

Per 1 juli wonen we aan de Route des Brosses Dieu met huisnummer 144. Dat nummer is de afstand in meters vanaf de mairie tot ons huis. De postcode is voor het hele dorp 71800. De straatnaambordjes zijn al geplaatst en het huisnummer plaatje krijgen we met papieren volgende week. Dat betekent dat elk huis met straatnaam en huisnummer is getraceerd. Einde van de aanduiding ‘Lieu dit’ en zoek het verder maar uit. Ik bedoel voor hulpdiensten, pakjes bezorgers, postbodes en wie al niet, waren die ‘lieu dits‘ een crime. Nou zal het me benieuwen hoelang het gaat duren voordat die straatnamen en huisnummers zijn ingevoerd in de diverse routeplanners.


Reacties

 1. I had to choke back a manly tear looking at this, Paul. What number is our old place?

  (Oh, and a lovely picture of a young Kestrel yesterday!)

  Neil

  • Memories with tears terrible.
   I let you know next week about the number.

 2. Vreemd dat ze beginnen te tellen vanaf het gemeentehuis. Ik dacht dat dit systeem werkte door het aantal meters vanaf het begin van de straat te nemen. Het biedt de mogelijkheid om huizen daartussen te laten bouwen, en niet iedereen een nieuw adres te moeten geven.

  • Het is een ingewikkeld systeem. Het is een mix van het aantal meters vanaf het gemeentehuis en er wordt daarnaast ook wel geteld vanaf het begin van de straat. Dat laatste om te voorkomen dat je huisnummers krijgt van bijvoorbeeld 1050. Voor een dorp van 200 inwoners zou dat raar zijn.

 3. Aangepast in mijn adresboek! ;-)


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën