Gepost door: -paul | 7 juni 2020

Moulin Mathy

Zondagmiddag, er zijn mooie wolken en de zon schijnt. Tijd om eens een uitstapje te maken. We rijden naar Saint Pierre le Vieux, een dorpje behorend bij het kanton Tramayes. Bij het kabbelend riviertje  La Grosne ligt deze oude watermolen en we waren nieuwsgierig hoe het erbij zou liggen. Het is namelijk het tweede verblijf van onze Belgische vrienden Herman en Trudo. Het is nu wel zo goed als zeker dat over een week de grenzen weer open zullen gaan. Ze kunnen dus gerust komen want het ziet er prima uit, waarschijnlijk te danken aan een tuinmannetje. De spoorbloemen zijn bijna uitgebloeid, dat wel, maar dat is een kwestie van even snoeien en dan heb je ze over een maand of zo weer in bloei staan. Meer nieuwsgierig waren we naar hun nieuwe derde verblijf. We zijn daarom over de onverharde weg omhoog gereden, maar konden het met geen mogelijkheid vinden. Dat is volstrekt normaal op het platteland in Frankrijk. Och, dat huis loopt niet weg, zal ik maar zeggen.


Reacties

  1. Gelukkig komt er binnenkort weer leven in de molen en gaan de luiken open. En in het Mystery House ook. Dat wordt een plattegrondje om het vinden met van naar links, naar rechts, omhoog, naar rechts.

  2. Wat een snoephuis! En die spoorbloemen noem ik rode valeriaan. Heb ze hier nu ook, meegenomen uit St Sernin : nostalgie! Heb hier nu ook witte aan geschaft. ( dan heten ze waarschijnlijk witte valeriaan 😜)


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën