Gepost door: -paul | 12 mei 2020

Onhoudbaar

Veel wat grotere bedrijven en fabrieken in Frankrijk hebben voor hun werknemers een eigen restaurant. Evenals de gewone restaurants zijn die vanwege de corona-crisis vooralsnog gesloten en er is nog geen uitzicht wanneer die weer open zullen gaan. Nou heb ik een Fransman nog nooit naar zijn werk zien gaan met een boterhammentrommeltje en een thermosfles gevuld met koffie of melk. En dat zal ook nu niet gebeuren. Zo’n cultuuromslag is voor de Fransman gewoon te groot. Iedereen krijgt van zijn werkgever een vergoeding van rond de 15 euro om tussen de middag een driegangen maaltijd te kunnen gebruiken met een karafje wijn erbij en koffie na. Ja, maar waar moet je eten als alle restaurants gesloten zijn? Ik zou het niet weten. Wat ik wel weet is dat deze situatie zo langzamerhand onhoudbaar is geworden.


Responses

  1. Er wordt oa ’s avonds wat extra gekookt om op te warmen in de micronde op het werk, de dag erna. Kaasje en glaasje mee, mist het gezellige tafelen.
    De verkoop van microndes en kleine oventjes is derhalve extra goed gegaan de laatste weken.Tja, hoe het dan met die 15 euro vergoeding gaat?

  2. Ik zie een aantal bouwvakkers hier ’s middags toch ergens naar toe rijden. Naar huis dan maar??? Er zijn er echter ook die nergens naar toe gaan – die zullen dan toch wel iets bij hebben om te eten. Inderdaad een andere wereld!

  3. Ook hier eet iedereen stipt 14.00 in een restaurant menu del dia voor 9 euro met glaasje wijn.

  4. O, dit is zo’n fijn restaurant. Vooral als er markt is, zo lekker druk en gezellig. Maar dat weet je natuurlijk zelf ook wel.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën