Gepost door: -paul | 8 mei 2020

Plantnet

Nog twee dagen te gaan en dan mag ik me, na twee maanden, eindelijk buiten weer wat vrijer bewegen dankzij de déconfinement, de versoepeling van de maatregelen tegen het corona-virus. Dan kan ik ook weer wat andere foto’s van de Brionnais laten zien als alleen maar de bloemen in de tuin. Dus nog even doorbijten met deze bloemen onder de judasboom. Die pioenrozen zijn duidelijk te herkennen, maar van die witte dacht ik in eerste instantie dat het daslook (Allium ursinum) is. Een paar dagen geleden wees Tony mij op de app Plantnet. Het komt er op neer dat je met je telefoon een close-up foto van de bloem of het blad maakt en dan op de zoekknop drukt. Even wachten en hebbes. Het blijkt de gewone vogelmelk (Ornithogalum umbellatum) te zijn. Nou, daar ga ik vaker gebruik van maken, al is het maar als dubbel check.


Reacties

  1. Hoi Paul, Dank voor de Plantnet tip. Het werkt en de app herkende zonder probleem drie planten waar ik de naam niet van wist. Met groeten Ton

  2. Nou Paul, wat ben je kort van memorie: vorig jaar vroeg je al aan mij in Mei (haha) wat die witte bloemen nou toch waren. Ik zei toen Vogelmelk.
    Een grapje hoor, ik heb trouwens ook recent die app op mn telefoon. Leuk om te doen he?


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën