Gepost door: -paul | 4 mei 2020

Chardon

De foto is door het tegenlicht van de zon niet echt geweldig geworden. Ik kon echter met geen mogelijkheid aan de andere kant komen. Dan maar zo. Het huis is de voormalige pastorie van de kerk in Sarry. Het gaat me om die paarse akkerbloemen op de voorgrond. Bij het gemeentehuis staan twee mannen en ik vraag van wat zijn dat voor een bloemen? Dat zijn chardons. Oké bedankt. Opzoeken dus. Chardons is een verzamelnaam voor distels. In dit geval zou het de Cirsium arvense moeten zijn, de gewone akkerdistel. De boer laat het, vanwege de subsidie, al een paar jaar zo braak liggen, zegt een van de mannen. Het kleurt wel lekker, maar dan vraag ik me af of de omwonenden daar wel zo blij mee zijn.


Responses

  1. Is Chardon niet de steel van die plant die op de artisjok lijkt? Je kunt die namelijk eten. Ik ben er niet dol op. Maar toch..

  2. Ik kan het .niet zo goed zien maar ik denk dat het Phacelia – Groenbemester is.

    • Omdat die mannen het over chardon hadden, heb ik me daardoor laten leiden. Op de foto is het niet goed te zien, maar ik denk inderdaad dat je gelijk hebt Elna. Bedankt.

  3. Ik noem die bloemen bijenvoer, onder die naam wordt het zaad in zakjes verkocht. En ik kan je verzekeren, de bijen zijn er dol op. In St Sernin werd het gezaaid op een oude wijngaard om daarna de nieuwe pieds aan te planten. Mooi paars is niet lelijk 😄


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën