Gepost door: -paul | 26 april 2020

Leeuwenbek

Gisteren en vanmorgen is er totaal 6 mm regen gevallen. Dat is niet veel, maar in ieder geval wat. Morgen en overmorgen gaat er meer komen. De regen heeft er voor gezorgd dat er op een perceeltje in de tuin een bloemknop is opengegaan van een plant waarvan ik me al afgevraagd had  wat daar uit zou komen. Een leeuwenbek (Antirrhinum) dus en ook nog eens een mooie ook. Geen idee hoe hij daar terecht gekomen is. Dan nog even iets heel anders waarvan ik wel weet hoe het gekomen is. Hou je vast… vanmiddag constateerde ik dat ik onder mijn oksel gebeten ben door een teek. Tja, dat kan gebeuren als je in de tuin werkt. DVDH heeft een half uur geprobeerd om hem er met een pincet uit te krijgen. Dat lukte niet. Wat is dan op zondagmiddag wijsheid? We bellen Hervé, de verpleegkundige in Saint Julien de Civry. Hij zegt ik kom direct naar jullie toe en het lukt hem, met een chirurgisch mesje, de teek eruit te snijden. Hou het even in de gaten zegt hij, als er morgenvroeg een grotere rode plek is, dan moet je met de huisarts contact opnemen voor een antibioticum-kuur. Succes er mee. Wat zijn de kosten? Niets, is goed zo, laat maar zitten.


Reacties

  1. Sterkte Paul, vast wel een legitieme reden om naar de dokter te gaan. Hopelijk is dat niet nodig.
    Groet
    Ruud

  2. Brrr, dat jullie een half uur aan het peuteren zijn geweest is misschien niet best, want dan kan dat horrorbeest in jou gespoten hebben. Hou het inderdaad maar goed in de gaten Paul. Wat een prachtige sensuele foto van dat leeuwenbekje!

  3. Koop meteen een tekenpincet Paul, eruit peuteren doet meer slecht dan goed. De pincet is hier verkrijgbaar bij de dierenarts,maar ook bij de drogist of apotheek . Veel sterkte en niet ziek worden!


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën