Gepost door: -paul | 22 april 2020

Koolwitje

Alhoewel, hoe langer ik er naar kijk hoe meer ik denk dat het er twee zijn en dat ze samen bezig zijn met iets van eh…nou ja weet ook niet. Het is tot nu toe droevig gesteld met het aantal vlinders. Eén keer heb ik een paar dagen geleden in de tuin een koninginnenpage gezien, maar toen hij mij zag is hij er als een haas vandoor gegaan. Heel vreemd, al meer dan een maand is het mooi lenteweer, de nachtvorst is ver weg en toch zijn er weinig vlinders.


Reacties

  1. Mij viel ook op dat er weinig vlinders te zien zijn. Maar eens opgezocht. Dat zou komen door de zeer droge zomers van de afgelopen 2 jaar. Volgens de vlinderstichting in Nederland.

    • In het voorjaar zouden er toch meer vlinders moeten zijn omdat de rupsen dan meer bladgroen kunnen eten. De tweede lichting na juni heeft inderdaad door de hittegolven veel minder te eten gehad.

  2. Bizar, ik zie deze lente juist meer vlinders dan anders. Veel koolwitjes, citroenvlinders en af en toe een boomblauwtje.

    • Veel koolwitjes en citroenvlinders zijn niet kapot te krijgen. Maar bizar is, ik noem maar wat, dat je geen atalanta’s, kleine vossen, gehakkelde aurelea’s ziet.

      • Inderdaad, die heb ik ook nog niet gezien.

  3. Hier ook alleen nog maar citroen linders en koolwitjes, slechts een keer een dagpauwoog, we blijven hopen.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën