Gepost door: -paul | 28 maart 2020

Confinement

We zijn nu op de 12e dag en Parijs verlengt de landelijke lockdown met 2 weken. Dat was wel te verwachten en ik denk dat er nog wel 2 weken bij zullen komen. Vanmorgen ben ik voor het eerst met een verklaring de Déplacement Dérogatoire naar Saint Julien de Civry gereden om er bij de bakker een paar stokbroden te kopen. Het was er uitgestorven, zelfs Harm was niet in zijn voortuin aan het werk. Die tuin doet dit jaar ook weer mee aan de “Jardins & Santé” in het weekend van 6 en 7 juni. Het zal nog spannend worden of dat doorgang kan vinden. Alhoewel het is pas over twee maanden. Dat duurt nog wel eventjes. Dan nog even over het wandelen met Tara. Hoe ver is 1 km eigenlijk vanaf je huis? Een hulpmiddel om te bepalen hoever je vanaf je huis mag, is deze site. Vul je adres in en je kunt precies zien wat het gebied is waar je je mag bevinden met de “1 km regeling” van dit moment. Klik op het kaartje voor een vergroting.


Reacties

 1. Een beperkte route die ene kilometer. Ik denk dat Tara die wel 5 x af wil leggen………..

  • In die cirkel van een kilometer kun je binnen een uur heel wat kilometers afleggen.

 2. Met die straal van 1 km, kan ik nog heel wat wilde asperges, bieslook en andere kruiden, voorjaar-paddo’s etc. ontdekken. Misschien dat Monty, de hond, wat truffels gaat vinden of een ander verborgen fortuin. Elke centimeter zal verkend worden. Ik zal de toegestane cirkel eens uit gaan tekenen. Dank !

 3. Dank je wel voor dat hulpmiddeltje. Heb ‘m gelijk al uitgeprobeerd. Wat betreft wandelen kunnen we binnen die straal van een kilometer prima vooruit. Fietsen is wat lastiger; we hebben te weinig verharde weggetjes binnen die straal. Nu ja, we kunnen altijd nog gaan veldrijden!

  • Ik denk dat jullie op de berg die kilometer ruim kunnen interpreteren. Is er ooit weleens een auto van de gendarmerie op jullie erf verschenen ?

   • In al die tijd dat we hier nu bivakkeren, zijn we in de omgeving ooit één keer gendarmes tegengekomen……aan de koffie in het plaatselijke café! Het zal dus inderdaad wel meevallen met die controle hier.

 4. dank je wel voor de link naar de site. Helpt ons veel om te bepalen tot waar die 1 km loopt


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën