Gepost door: -paul | 18 maart 2020

Twee meter

Het zijn nog kleintjes van hooguit 5 centimeter en veel zijn het er niet, dus moet je alle tijd nemen, en die heb ik, om er eentje te pakken te krijgen. Ik sta twee meter van hem vandaan en ik heb echt het idee dat hij me aankijkt en in de gaten houdt. Eén beweging van mij en hij is weg. Dag twee van de lockdown. De vrouw des huizes heeft zich, met officieel papier, naar de Intermarché in La Clayette begeven om boodschappen te doen. De schappen lagen vol en druk was het er niet. Mooi zo. Wat je daar dan wel ziet is dat mensen die elkaar tegenkomen gewoon met kussen begroet worden. Terwijl je toch, volgens protocol, twee meter afstand zou moeten nemen. Dat elkaar kussen in Frankrijk is onuitroeibaar, zelfs niet met een corona epidemie. Niet te geloven.


Reacties

  1. Ook rondom je huis zijn er dus mooie plaatjes te schieten! Die hagedis is inderdaad wel een heel kleintje: chapeau voor je geduld!
    Bij ons zie je alweer een aantal smaragdhagedissen die hier op hun gemak rondschuifelen. Heel wat makkelijker op de foto te krijgen dan die vlugge exemplaren!

    • Toch bijzonder dat er bij jullie in de Ardėche al smaragdhagedissen te zien zijn. Daar is hier nog geen sprake van. Hetzelfde geldt voor de irissen in de knop waarover je laatst sprak. Van ons naar jullie toe zal zo’n 300 km zuidelijker zijn. Daar zal het hem aan liggen, ondanks dat jullie op een ‘berg’ wonen.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën