Gepost door: -paul | 17 maart 2020

Lockdown

De Franse president Emmanuel Macron heeft gisteren op tv aangekondigd dat Frankrijk met ingang van vandaag twee weken in lockdown zal gaan om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Ruim 35 miljoen mensen hebben naar die uitzending gekeken en zijn zich er nu bewust van dat je alleen voor “essentiële activiteiten” naar buiten mag gaan zoals boodschappen doen en naar werk gaan. Met een speciaal geprint formulier van het ministerie kunnen mensen toestemming krijgen om zich op straat te begeven. Wie zonder zo’n document de straat op gaat, kan een boete tot 135 euro krijgen. Oké, duidelijk. Maar wat betekent dat nu voor mij? Kijk, normaal stap ik ’s middags in de auto om een foto te maken voor de Herberg. Dat mag niet meer. Dus zal ik de komende tijd foto’s moeten maken van in en rondom het huis. Dat is even wennen. Vanmiddag zag ik Cato een half uur voor de klimroos zitten in de hoop dat ze een hagedis kon vangen. Dat lukte niet. Zelf heb ik ook tevergeefs een half uur bij de muur van de moestuin staan wachten totdat een hagedisje zich zou laten zien. Ja zo’n eerste dag is altijd moeilijk. Opgeven is echter geen optie. Het gaat lukken.


Reacties

  1. Gelukkig schijnt het zonnetje.

  2. he ja, graag! Een hagedisje!

  3. Sterkte Paul, dat wordt een uitdaging’

  4. dat wordt een enorme uitdaging van je creativiteit.
    Maar het wordt voor ons allemaal een enorme uitdaging om dit zo goed mogelijk door te komen. Hoe langer het gaat duren hoe moeilijker het gaat worden

  5. Elk nadeel heb zijn voordeel: Wij gaan meebeleven hoezeer jij je heerlijke directe omgeving vastlegt. Het is een proces van steeds mooiere finesses zien en dat is jou talent!

  6. en Paul vergeet niet, dat je in deze onzekere tijden in ieder geval weet, dat de zon iedere dag weer opkomt. En nu maar hopen, dat je die kunt gebruiken voor je foto’s in en om het huis. Sterkte met de sociale onthouding.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën