Gepost door: -paul | 19 februari 2020

Éclaircies

is het Franse woord voor opklaringen. Er vallen buien en tussendoor breekt de zon door, die van donkere wolken witte wolken maakt. Een weertype dat zich uitstekend leent voor het maken van foto’s. Niets is zo saai als een strak blauwe lucht of een geheel grauwe lucht. Wolken maken de lucht veel interessanter. Er gebeurt tenminste iets. Je kunt je dus voorstellen wat het eerste is dat ik doe als ik ’s morgens uit bed kom. Het raam helemaal open zetten en naar buiten kijken of er éclaircies zijn.


Reacties

  1. Ben altijd wat jaloers op die mooie wolkenluchten bij jullie. Wij hebben op de berg vaak een egale lucht; wel blauw maar met weinig wolken. Inderdaad wat saai, zoals je zegt.
    Leuk trouwens, de titels van je laatste blogjes die je over laat gaan in de rest van je verhalen!

    • Die mooie wolkenluchten zijn hier ook niet elke dag, maar als ze er zijn dan laat ik alles uit mijn handen vallen en stap ik acuut in de auto.
      En ja, ik laat nu inderdaad de titel overgaan in de tekst van het blogje. Dat geeft een apart effect met de tussenliggende foto. Dankjewel dat je dat gezien hebt en er iets over zegt.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën