Gepost door: -paul | 12 februari 2020

Langer

Een blauwe dag met mooie witte wolken. Dit is de Chapelle Sainte Geneviève in het gehucht ‘Petit bois’, van de gemeente Saint Julien de Civry. Ik maak er regelmatig foto’s en iedere keer ziet het er weer anders uit. Meer mensen zeggen het, de nog bladerloze loofbomen laten in de winter prachtig hun vorm en structuur zien. Dennenbomen kunnen daar niet tegenop.
De stappenteller blijft me intrigeren. Vanmiddag heb ik met Tara een rondje ‘l’Homme Mort’ gelopen. De kenners weten dan wel waar dat is. Ik heb het rondje overleefd. Het duurt drie kwartier en de teller geeft aan dat het 4700 stappen zijn geweest. Overdag meet ik continu tussen 9.00u en 18.00u. Totaal leverde dat vandaag 6800 stappen op en een afstand overeenkomend met 3,4 km. Dat zou kunnen kloppen, al heb ik het gevoel dat de afstand langer is dan die 3,4 km.


Reacties

 1. Dat tellen van je stappen: ben je aan het trainen voor de marathon of zo??

  • Nou nee, daar ga ik me echt niet meer aan wagen. Ik heb in een ver verleden eens de halve marathon van Parijs gelopen. Dat was eens, maar nooit weer (haha).
   Zonder gekheid, ik wil gewoon inzicht krijgen hoeveel ik eigenlijk in beweging ben.
   Zo heb ik vanmiddag een paar uur in de tuin de druiven gesnoeid. Als iemand mij nou zou vragen van wat doe je eigenlijk zo op een dag, dan sta ik niet meer met de mond vol tanden. Want dan kan ik, in plaats van ik rommel maar wat aan, zeggen dat ik de druiven gesnoeid heb en kijk dat waren ruim 3000 stappen, overeenkomend met 1,3 km.
   Bijvoorbeeld dus.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën