Gepost door: -paul | 4 januari 2020

Kerstbomen

Oyé 71

Het is dat ik bovenstaande foto eind van de middag gemaakt heb, want anders zijn de winterkleuren vrij hard te noemen. De bomen zijn nu kaal, behalve de grote sparren die voor de sier bij sommige huizen staan. Dat brengt mij bij een merkwaardig gebeuren wat betreft de kerstbomen binnenshuis. En dan bedoel ik het opruimen van die kerstboom en andere kerstspullen. Ik heb de indruk dat de meeste mensen dat al gedaan hebben of er mee bezig zijn. Nou mensen, dan ben je toch echt te vroeg bezig! De Kersttijd duurt nog tot maandag 6 januari. Dan is het Driekoningen. Dat is het teken dat de kerstboom eruit moet, want anders brengt het ongeluk. Tenminste, dat is mij altijd zo geleerd. En daar houden wij ons dan maar mooi aan. Voor degenen die er al klaar mee zijn, weten het dus nu voor het volgend jaar.


Reacties

 1. Ik kreeg van H.M. ook al een reprimande wat het opruimen van de kerstboom betreft. Ik knoop de datum in mijn oren maar kan evengoed niets beloven. Waarom heb je je schoenen aan de verkeerde voeten zitten? Zit daar ook een religieus tintje aan😆?

  • Nou ik dacht van laat ik eens kijken of iemand het ziet. Verkeerd gedacht, mijn kinderen via de Whatsapp binnen een minuut van bam: bananenvoeten ! Hier ten huize kreeg ik te horen van je had je schoenen wel eens mogen poetsen.
   Wie is trouwens die H.M. ? Het zal toch niet Hare M. zijn.

   • Henny van de Hermitage

    • Ah, dan zat ik er niet ver naast met mijn Hare M.

 2. Ik heb altijd begrepen dat het ongeluk brengt als je de kerstboom langer laat staan dan Driekoningen maar brengt het ook al ongeluk als je de boom eerder weghaalt? Oh jee, dan moeten we dus toch nog even wachten tot maandag!

  • Ja nee ho je mag hem zonder ongeluk ook eerder opruimen, maar de Kersttijd duurt tot Driekoningen. Dan pas MOET je hem opruimen.

 3. 3 koningen is hier pakjesavond heb niet het lef om de boom voor die tijd op te ruimen anders geen cadeaus

  • Ah heel bijzonder met die pakjesavonden.
   Van noord naar zuid:
   In Nederland met Sinterklaas
   In Frankrijk met Kerst
   In Spanje met Driekoningen.

 4. Is zelfs een vrije dag

  • Oké, dan heb ik nog een ander staatje.
   Aantal jaarlijkse vrije dagen:
   in Frankrijk 36
   in Spanje 34
   in Nederland 28
   (Dat zijn vakantiedagen + feestdagen)

 5. Natuurlijk zag ik ook meteen die schoenen,ik kom als mosterd na de maaltijd natuurlijk. Maar ik vind jouw profielfoto in negatief wel heel apart. Gelukkig Nieuwjaar met een nieuwe kop 😄


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën