Gepost door: -paul | 30 november 2019

Dumpen

Op het eerste oog kijk je er overheen, maar er staat links op de foto toch echt een oude tractorband tegen een paar boompjes. Heel simpel om hem eruit te snijden, maar dan blijft hij er in het echie alsnog staan. Je vraagt je af van waarom zo’n band daar gedumpt wordt. Elke wat grotere plaats in Frankrijk heeft een afvalscheidingsstation (déchetterie) waar je je afval naar toe kunt brengen. Daar betaal je jaarlijks 143 euro voor en dat is inclusief je huisafval dat wekelijks door de vuilnisauto wordt opgehaald. En dan nog wordt er illegaal van alles en nog wat in het bos geflikkerd. Je zou ook kunnen zeggen van och dat valt nog wel wat mee als je kijkt naar Noord Brabant in Nederland. Dat is de grootste productieplaats van MDMA en ecstasy ter wereld. Om de drugs te maken heb je chemicaliën nodig als zoutzuur en aceton, waardoor je na het persen met vaten vol met chemicaliën zit. Vaten die massaal in de natuur worden gedropt. Dan praat je over ruim 200.000 kilo drugsafval per jaar. En het schijnt elk jaar erger te worden. Stuitend en waarmee ik overigens die tractorband niet wil vergoelijken.


Responses

  1. wij betalen per jaar aan afvalstoffenheffing (belasting) 153 euro per jaar en daarnaast voor groenafval dat per 2 weken wordt opgehaald per jaar 43 euro en voor restafval dat per 2 weken wordt opgehaald 193 euro dus totaal per jaar 389 euro. Breng je daarnaast nog extra afval weg naar de dechetterie dan ben je voor restafval 1,90 euro kwijt voor 10 kilo en groenafval 0,95 per 10 kilo. Wij zijn hier dus een stuk duurder uit, maar ja wij zijn dan ook hele vieze mensen !

  2. Ik probeer die band maar te negeren. Ik kijk dan liever naar die prachtige herfstkleuren recht op je beeld. Top!
    Wat betreft de dahlia’s: ik heb expres 2 stuks laten zitten en de rest op zolder in een doos gelegd. Ik wil komend jaar eens ervaren of ze het overleven. Je hoort t wel.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën