Gepost door: -paul | 10 oktober 2019

Heilig Hart

Bij Saint Laurent-en-Brionnais staat in een weiland aan de kant van de weg een Heilig Hartbeeld. Lange tijd alleen de sokkel en sinds kort staat het ijzeren beeld er weer op. Vroeger was het beeld wit. Maar de mantel heeft nu een rode kleur gekregen en dat staat hem mooi. Veel beelden worden tegenwoordig gerestaureerd. Ook in ons dorp staan er vier op de nominatie om aangepakt te worden. Dat is niet verkeerd.


Reacties

  1. gaat dat om heiligenbeelden? Hoe staat het met de religiebeleving in de Brionnais? (of is dat een heikel onderwerp?)

    • Er is een heikel onderwerp waar ik op dit blog niet over praat en dat is de politiek. Wat betreft de religieuze beleving hier in het dorp, die is niet zo groot. Misschien dat er een keer per maand een kerkdienst is. Wel is het zo dat er hier in de regio regelmatig bussen naar Lourdes vertrekken.

  2. Je merkt het inderdaad overal: beelden worden weer in de verf gezet, vervallen stenen missiekruisen worden hersteld. Is mooi: is een deel van het Franse platteland. Grotendeels natuurlijk wel negentiende-eeuws, maar toch een stuk erfgoed.

  3. Ook hier in chateauneuf les bains is het maria beeld wat op een rots staat ook weer prachtig opgeknapt. De religiebeleving is 0,0. De kerk wordt niet gebruikt.

  4. Doen jullie daar actief aan mee met de kwast? Want die zijn er genoeg in huis toch?,!! Of gaat het uit van de kerk? Mooi beeld zo met die blauwe lucht 👍

  5. Eigenlijk vind ik de beelden die wat vervallen zijn en met mos bedekt ook erg mooi.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën