Gepost door: -paul | 18 september 2019

Dille

Het is zo’n beetje gebeurd met de moestuin en ik ben begonnen met het opruimen van wat er nog over is aan verdorde restanten. Zoals bijvoorbeeld de dille (Anethum graveolens).
Dille heeft fijne, naaldachtige bladeren en daarmee kun je een lekker zalmrecept maken. Het hele jaar door, want ze zijn altijd wel bij de kruiden vers in de supermarkt te krijgen. Het is een gerecht voor vier personen en gaat zo:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de gekookte aardappelen in plakken en de gerookte zalm in repen van 5 cm lang. Smeer een vuurvaste schaal in met boter. Leg een laag van de helft van de aardappelplakjes in de schaal. Bestrooi ze met alle dille (zonder de steeltjes) en peper en zout. Leg hierop de zalmreepjes die worden toegedekt met de rest van de plakjes aardappel. Nog wat peper en zout en strooi er de geraspte kaas over. Giet de room over het mengsel in de schaal en zet hem ongeveer 20 minuten in de oven.
Lekker erbij is een knapperige groene sla met een vinaigrette. En een mooie witte Mâcon natuurlijk.


Responses

  1. Heb het recept overgenomen Paul, heel hartelijk dank. Ga ik vast een keer maken ik houd erg van zalm. Er is een klein probleempje, Jitze houdt er niet van ! Dat ga ik oplossen, haha. groeten Mia.

    • Bij nader inzien is 200 gram zalm voor 4 personen wel wat aan de zuinige kant. Doe maar 400 gram. Maar ja, dan wordt het voor Jitze wel extra moeilijk.

  2. Mmmmmhhhhhh…… !!!!…..

  3. Leuk dat ik dat recept nu ook heb, al gegeten bij jullie onder de kersenboom! Liefs uit USA


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën