Gepost door: -paul | 15 september 2019

Terreur

Over zes dagen begint officieel de herfst, maar door de hitte en de droogte lijkt het er op of die al veel eerder begonnen is. De bladeren van de perenbomen in de tuin kleuren namelijk al oranje. Dan zullen ze binnenkort wel gaan vallen. Al een maand lang worden we geterroriseerd door de oogstmijt. Dat gaat gepaard met hevig jeukende rode bultjes op benen, armen en waar al niet. Een verschrikking. Ieder jaar is het in augustus en september raak. Elf jaar geleden schreef ik al over die engerds. Toen zei ik: ‘Overigens wordt ook wel beweerd dat je na een aantal jaren krabben, resistent wordt tegen die jeukerds. We zullen het maar afwachten‘. Nou vergeet dat maar !


Responses

  1. Ik had er nog nooit van gehoord of hinder van ondervonden. Op de website Dierenkliniek Wilhelminapark valt het een en ander te lezen. Misschien hebben honden met korte haren er minder last van. Als dat zo is doe dan als wielrenners, scheer je benen.

  2. Ik ken hem niet Paul, wij hadden er tenminste geen last van. Een echt rood gevaar dus, blijf maar niet krabben, hoe lastig dat ook is. Xx Gon vanuit Canada

  3. Ik ken de Aoutat wel. Komende week gaan we nog 10 dagen naar Dordogne en zullen we er wel weer last van krijgen. Vooral partners is erg lekker, hij krijgt echt hele grote bulten vooral in liezen, wat voor bescherming hij ook doet.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën