Gepost door: -paul | 20 april 2019

Heerlijk

Solutré-Mâconnais

Voor de zoveelste keer zijn we vanochtend weer eens de Roche de Solutré opgelopen. Het was heiig en met zo’n 24 graden nogal warm. Aan de voet van de berg ligt, omgeven door wijngaarden, het dorpje Solutré-Pouilly. De druivenstokken beginnen uit te lopen. Het zal niet lang meer duren dat alles groen is. Van bovenaf is te zien dat een aantal percelen geel kleuren. Dat is klein streepzaad (Crepis capillaris). Ik neem aan dat het bedoeld is als natuurlijke bemesting. In het centrum van het dorpje ligt een uitstekend restaurant: La Courtille de Solutré. Ja kijk, ik ga natuurlijk niet alleen voor de lol die berg oplopen. Kortom, het was weer een heerlijke lunch met mooie wijnen.


Responses

  1. Heerlijk, die foto van bovenaf, die heb ik zelf ook meerdere malen gemaakt in het verleden. En nu snap ik dan eindelijk wat ook hier in Nederland die warm-gele kleur van sommige akkers is. Die zag ik niet eerder in zo groten getale. ‘Streepjeszaad’..,.Hoe weet je dat zo?

    • Dat weet ik omdat ik het er vaker over gehad heb. Je ziet het eigenlijk alleen in de Maconnais.

  2. Roche de Solutré: is dat niet die hoge bergtop met die steile afgevlakte zijkant die je vanaf de péage ziet liggen? Dus echt wel een keertje de moeite waard voor ons om niet rechtstreeks naar onze berg te rijden maar een keertje die rots op te klauteren. Staat genoteerd!

    • Ja het zijn er twee. De linker is de Roche de Solutré en de rechter de Roche de Vergisson. Die van Solutré is de bekendste en makkelijk in een dik half uur te lopen. Boven heb je een prachtig uitzicht.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën