Gepost door: -paul | 19 maart 2019

Santa Clara

In 1958 behaalde Che Guevara in de slag bij Santa Clara een overwinning die het lot van Batista bezegelde. Daarmee is hij onlosmakelijk verbonden met Cuba. Hij hield vast aan zijn droom van een internationale revolutie. In 1965 vertrok hij naar Congo en het jaar daarop naar Bolivia waar hij door het leger in 1967 werd vermoord. Zijn stoffelijke resten liggen in het mausoleum in Santa Clara. In het aanliggende museum is een indrukwekkende tentoonstelling te zien over Che’s leven. Sowieso is het interessant om op internet het levensverhaal van Che te lezen. Een ander onderwerp is het feit dat ik gisteravond mijn eerste Cubaanse sigaar heb opgestoken en ik moet zeggen dat die nogal pittig was. Het kan zijn dat die sigaren nog meer moeten drogen.


Reacties

  1. Dat ga ik eens even doen, het levensverhaal van Che lezen. Het is al zo lang geleden, dat mag wel weer eens wat “opgefrist” worden.

  2. Dan nu eindelijk de beroemde sigaar. Daar wachtte ik al de hele week op! Verder geniet ik mee van alle kleurenpracht die je laat zien . Nog veel plezier!

  3. Zo’n sigaar is waarschijnlijk alleen te pruimen met een groot glas rum erbij, Paul!

  4. Thanks for your Cuban blog. Looking forward to hearing all about it! Safe journey back. I am now in London getting ready to go on the manifestation tomorrow! See you soon.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën