Gepost door: -paul | 9 januari 2019

Nouvelles

Oké, ik heb me vermand en de kou getrotseerd. De rozenboog staat weer overeind. Dat wil zeggen provisorisch. In het voorjaar ga ik het wat professioneler aanpakken. Hoe, dat zie ik nog wel. Vanmiddag was ik bij vrienden in Prizy. Ze zijn weer terug na een paar weken in Nederland te zijn geweest in verband met de feestdagen. Nou vraagt Willem mij of er hier nog wat gebeurd is de afgelopen dagen. Ik zal je zeggen, daar schrik je wel van, zo’n vraag. Normaliter gebeurt hier namelijk nooit iets. Het enige dat ik kan bedenken is dat we waarschijnlijk dit jaar straatnamen en huisnummers krijgen. Maar ja, dat moet dan nog wel even gebeuren.


Responses

  1. Schijnt besmettelijk te zijn, die straatnamen en huisnummers die uitgedeeld worden. Er gaat een stuk charme verloren…

    • De reden is dat hulpdiensten nu iemand bij een melding makkelijker kunnen vinden. De aanduiding ‘lieu-dit’, zoals het nu is, maakt het zoeken stukken moeilijker.

  2. Inderdaad: in oktober kregen de ‘straten’ (graspaadjes) rondom de hermitage opeens namen! Jammer, eigenlijk….

  3. De reden lijkt plausibel: de ervaring in Vlaanderen met hulpdiensten is anders. Hoe vaak hier op het dorp een ambulance zoekt naar het juiste huisnummer. Om van de pakjesdiensten nog maar te zwijgen. Om nog maar te zwijgen over de melding die hier een tijdje geleden voor ophef zorgde: in bepaalde regio’s waar het dialect nog echt de voertaal is, moest met hulpdiensten plots enkel ABN gesproken worden. De oude oma’s begrepen er niks meer van. Ach, alles heb z’n voor en z’n tegen.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën