Gepost door: -paul | 29 december 2018

Bergthee

Het is donker en koud. Bij het voederbakje vertoont zich, ondanks de ruime hoeveelheid zonnebloempitten, slechts een enkele koolmees. Ter opleuking heb ik in het bakje een takje Bergthee (Gaultheria Big Berry) gelegd. Ook dat helpt trouwens niet om de vogels te laten komen. Toch vreemd dat, in vergelijking met voorgaande jaren, er zich zo weinig soorten laten zien. Het kan natuurlijk ook zijn dat er buitenom nog voldoende te eten voor ze is, want de winter laat zich nog niet echt zien. Toevallig zei gisteren iemand tegen me dat die er ook niet meer aankomt. Ben even kwijt waarom niet. Heeft een of andere weerdeskundige dat misschien onlangs beweerd?


Responses

  1. Ja, ik denk dat er nog voldoende te vinden is in de natuur. Maar had jij vorig jaar ook al niet zoveel vogels vergeleken met jaren ervoor? Zoiets staat me bij. Hier volop spreeuwen ,mussen en veel vinken. De mezen zijn er wel,maar dat kan nog meer worden als het gaat vriezen.

    • Ja vorig jaar was het ook al kommer en kwel.

  2. Bij mij zijn in een paar weken tijd al drie vogeltaarten opgegeten. Het is een komen en gaan van allerlei vogels. Misschien ook maar eens een vogeltaart proberen?

  3. Wij kunnen in ieder geval genieten van een hele mooie foto!!


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën